donderdag 17 maart 2011

Guinness chocolate cheesecake

Omdat er mensen zijn die mijn voorliefde voor Guinness kennen, krijg ik wel eens een linkje naar een Guinness recept, zo ook deze week, 2 vrienden twitterde net na mekaar dit recept door, en aangezien het vandaag St Patricks day is, leek het me leuk om dit recept te maken.

Wat heb je nodig:
1 tartbodem van Baukje
50 gr boter
2 eetlepels gezeefde cacaopoeder
340 gr pure chocolade
2 eetlepels slagroom
680 gram mon chou
1 cup suiker
125 ml sour cream (bv albert heijn)
3 eieren
1 theelepel vanille extract
3/4 cup Guinness

Vet de springvorm goed in (dit was een 20cm springvorm, net te klein, ik had wat vulling en bodem over) Maak de taartbodem en voeg aan het mengsel de 2 eetlepels cacao toe en zet alles dan in de koelkast.


Smelt daarna de chocolade, ik gebruik de grootste zeef, en zet daar een bakje in met de chocolade (in stukjes) Het bakje mag niet zinken, vandaar de zeef. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de 2 lepels slagroom toe.

Ondertussen neem je de mon chou en omdat het een Guinness taart is, heb ik er een klein beetje zwarte kleurstof doorheen gemengd, daarna gaat de suiker, de eieren, vanille, sour cream en Guinness erbij.Uiteraard gaat de rest van de Guinness in een glas. Sláinte!


Oven voorverwarmen rond de 175C taart 60 minuten afbakken, laat de taart nog 60 minuten in de oven met de deur op een kier, afkoelen, zet de taart daarna nog voor een dag in de koelkast. Omdat er op Guinness ook altijd een dun laagje schuim zit, heb ik slagroom opgeklopt en daar een dun laagje van gemaakt.
De sour creme overheerste erg in dit recept, de volgende keer maak ik hem met de helft aan sour creme, en zit ik nog te twijfelen om melkchocolade te gebruiken.

1 opmerking: