zondag 15 juli 2012

spiffs cobbler en crumble

Deze had ik al een paar keer gemaakt en wat aan gesleuteld, totdat ik het recept kwijt raakte, maar van de week vond ik het weer, en heb het gelijk weer gemaakt.

Wat heb je nodig:

Voor de cobbler:


1.5 cup melk (300gr)
1.5 cup zelfrijzend bakmeel  (170gr)
1 cup suiker (200 gr)
113 Gr. Boter

Voor de vulling:5 nectarines
1 bakje blauwe bessen
2 Tbsp suiker
1 teasp limoensap
scheutje whiskey (geen dure whiskey ;) )
100 gr witte chocolade (1 reep)

Voor de crumble:

60 Gr. Boter
65.Gr. Suiker
135gr bloem
1 teasp Kaneel

Ontpit de nectarines en snij deze in stukken (met schil) doe de stukken samen met de blauwe bessen, suiker, limoensap en whiskey in een schaal en laat een half uurtje marineren.Ik heb voor mijn DO (beaver) 20 ecobrasa briketten aangestoken.

Na een half uur, smelt je de boter voor de cobbler in de DO, meng ondertussen in een kom, de melk, zelfrijzend bakmeel en suiker. Als alles goed gemengd is, giet je dit beslag op de gesmolten boter in de DO. Laat de vruchtenvulling goed uitlekken in een vergiet (vocht kan je opvangen, best lekker :) ) en doe de vruchten bovenop de cobbler.
Verdeel de witte chocolade op het mengsel.
Snij de boter voor de crumble in kleine stukjes en meng deze goed door de andere ingredienten van de crumble, totdat je kleine klontjes krijgt.


Verdeel de crumble goed over het vruchtenmengsel en zorg dat er geen chocolade uitsteekt, anders verbrand deze.

Deksel op de DO, 5 briketten aan de onderkant, de rest op de deksel en om het kwartier even spieken, die van mij heeft er ruim 45min nodig gehad.
Ikzelf eet hem het liefst als hij wat afgekoeld is, of helemaal koud. Dan is de boter in de crumble gestold en is de crumble mooi krokant.

Eet smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten