zondag 16 oktober 2011

Kalbi kui

Afgelopen forumtreffen was er een snelgrill wedstrijd, de uitdaging was om binnen 4 minuten iets klaar te maken en te presenteren aan de jury. Ik had dit gerecht als eens gemaakt, en dat viel goed in de smaak, alleen had ik voor de grillwedstrijd "fire under the iron" het vlees in hele dunne reepjes gesneden en op een goed heet gestookte gietijzeren plaat gemaakt.

En met succes, het werd bekroond met de eerste plaats.

Hier is hoe ik het normaal maak:

Recept is van Stephen Raichlen

1 biefstuk per persoon

Marinade:
4 teentjes knoflook fijngehakt
1/4 cup suiker
1/2 cup soyasaus
1/4 cup donkere sesam olie
1 theelepel zwarte peper

Snij de biefstuk in repen
Alles mengen en min 2 uur laten marineren.

De dipsaus:
1 theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels suiker
1/4 cup soya saus
1/2 theelepel zwarte peper

salade:
3 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel suiker
1/2 theelepel grof zout
1 komkomer in kleine reepjes
1/4 fijn gesnipperde ui
Meng alles en laat ong 2 uur marineren

voor serveren:
1 krop sla
favoriete hot/chili saus

Leg een groot blad sla op een bord, smeer hier wat chilisaus op en voeg wat salade toe.

Gril de biefstuk en doe dit in het slablad, vouw het slablad samen tot een handzaam pakketje, dip het in de dipsaus en probeer zonder te knoeien een hap te nemen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten