zondag 23 oktober 2011

Pork chop sandwich a la Noskos

Meestal op zaterdag, maken we tussen de middag een broodje met iets van de BBQ.

Dit recept komt van mijn bbq maatje Noskos, een erg fijn en snel recept voor de lunch.

Wat heb je nodig voor 5 personen:

5 filetlapjes a la minute (AH of Lidl)
een bbq rub (ik heb Big Bob Gibson's gebruikt, kan je HIER bestellen)
5 harde broodjes (bv kaiserbroodjes)

1 ui in ringen of reepjes
1 bakje fijn gesneden champignons
2 eetlepels olie (bv olijf)
3 eetlepels balsamico azijn
3 eetlepels ketjap manis
wat peper

Ik heb mijn bbq in 2 zone's verdeeld, 1 heet gedeelte voor het vlees en 1 indirect gedeelte voor de uien en champignons.

Doe de olie in een gietijzeren pan en zet deze op het heet gedeelte van de bbq, fruit hierin de uien en voeg de champignons toe, goed roeren, en voeg daarna de balsamico, ketjap en peper toe. Verplaats het pannetje naar het indirect gedeelte en doe de deksel weer op de bbq. Dit moet er ong 20 min opblijven.


Ondertussen kan je het vlees in de kruiden zetten, grill het vlees ong 2 minuten aan elke kant, dus voeg het toe na ongeveer 16 minuten, dan is alles gelijk klaar.



1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit ! Echter lijkt het wel en beetje op de spaanse variant die hier nog l een op tafel komt. Boccodillo de lomo. Pork filet, rub is z+p, gehalveerd stokbroodje met fijn gesneden ui, tomaat, peterselie en knoflook.
    Gedresseerd met aioli.

    BeantwoordenVerwijderen