zaterdag 30 juni 2012

Pickled Grilled Pickles

Dit zag ik laatst voorbij komen, het is een recept van Chris Lilly, een van mijn grote voorbeelden.

Snackkomkommers en paprika gegrilled en dan ingemaakt.
Heerlijk als bijgerecht, al ga ik ze volgende keer wat langer grillen om wat meer bbqsmaak te krijgen.


Wat heb je nodig:
Snoep augurken (bv Lidl of Albert Heijn)
1 Rode paprika
1 cup suiker
1 cup witte azijn
1 cup water
2 1/2 eetlepel kosherzout (dit is grover zout, het gaat hier om volume en niet om gewicht)
wat chilli vlokken
12 zwarte peperkorrels
2 teentjes knoflook
1/4 theelepel gedroogde dille

Snij alle komkommers door de helft, snij de paprika in lange repen en grill ze op een hete bbq.

Meng alle ingredienten en breng het al roerend zachtjes aan de kook.

Neem een weckpot doe de komkommer en paprika erin en vul de pot af met de vloeistof.

Laat dit minimaal een week staan, geen idee hoe lang het houdbaar is, het is toch eerder op!