zaterdag 20 november 2010

Hoe het begon

Toen ik een jaar of 6 was, en bij de padvinders (wat tegenwoordig scouting heet) zat, werd er regelmatig een houtvuurtje gestookt en mochten we brooddeeg om een bamboestokje wikkelen en was het de kunst om dit te garen boven het kampvuur. Als het dan in brood omgetoverd was, werd het gevuld met boter en bruine suiker, iets waar ik nog vaak aan terug denk, wat was dat lekker zeg!

Ik ben bang dat het daar fout gegaan is en mijn interesse voor vuur en bereiden op vuur onstaan is. Regelmatig werden er bij de supermarkt wegwerp bbq's gekocht om daar de aanbiedingen van de div supermarkten op klaar te maken. Al snel wilde ik wel wat meer en omdat we toen op een flat woonde werd er een elektrische grill aangeschaft van de bijmekaar gespaarde airmiles. Dat is het moment geweest om het hele jaar door te grillen, in de woonkamer, gezellig met vrienden.

Na een paar jaar zijn we verhuisd naar een huis met een tuin, en toen ging ik echt los, van mijn vrouw kreeg ik mijn eerste "echte" BBQ een weber babyQ op gas.
 Na een jaar vond ik hem toch wel wat klein en heb hem verkocht en een weber spirit gekocht, niet lang daarna ben ik lid geworden van het grootste nederlandstalige bbqforum en daar voelde ik me al heel snel thuis en vond ik het tijd om eens met echt vuur te gaan spelen, dus kwam er een weber OTG 57A bij. Via het forum kwam ik ook in aanraking met het langzaam garen en roken van vlees, en niet lang daarna heb ik de spirit verkocht en een weber WSM gekocht. Ondertussen is de collectie aardig uitgebreid er is nog een draagbare weber bijgekomen en omdat ik toch wel spijt had dat ik de babyQ verkocht had, heb ik er een Q200 via marktplaats bijgekocht.

Mijn zomeropstelling:


Mijn winteropstelling, netjes onder een afdakje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten