zondag 30 januari 2011

Put it to the test!

Ik volg met heel veel plezier masterchef australia, en zie daar echt hele mooie dingen voorbij komen, maar toen ik ze spareribs zag maken, had ik toch zo mijn twijfels, even aangrillen en dan anderhalf uur "koken" in een marinade in een braadslee in de oven. Maar het eindresultaat zag er mooi uit. Mijn vrouw leek het wel wat en stelde voor om dit te gaan maken. Mijn eerste reactie was: no way! boiled ribs.... Maar goed, als je 3-2-1 stijl ribs maakt, zit er ook een "kook" proces in. Dus ik dacht, ach waarom niet, ik bedoel, we zeggen altijd, no way, maar ik wil dit ook uit ervaring kunnen zeggen. Alleen kon ik het niet over mijn hart krijgen om ze in de oven te stoppen, dus heb ik ze de eerste 30 min, met pecanhout gerookt en toen pas afgedekt.


Dus speciaal voor jullie getest

De rub: met wat kleine aanpassingen, was de rub erg goed, leuke is dat er gerookte paprikapoeder in moest.De marinade; zelfde verhaal, vond hem iets te pittig en heb hem iets aangepastDe ribs moesten ong 3 minuten gegrilled worden en dan in de braadslee. Ik heb er een blokje pecanhout bijgedaan en pas na een half uur, de slee afgedekt met folie)
Na anderhalf uur mochten ze eraf, zie je die kritische blik in Nena haar ogen?  (gekookt?)

Ok wat vonden we ervan?
De smaak was goed! de bite niet, de eerste slab was wat taai, maar de laaste slab, die onderin de vloeistof had gelegen was erg mals, maar ik miste iets in de bite....... het was wat rubberachtig,deed me erg denken aan de restaurantribs, maar qua smaak was het wel heel erg lekker, al denk ik dat de witte wijnazijn het net iets zuurder maakte dan de bedoeling was.

Als je snel ribs wil (binnen 1.5 uur) dan is dit een leuke oplossing. Maar voor mij wordt het de volgende keer weer low and slow, met dezelfde rub, en de marinade ga ik gebruiken om te basten of sprayen.

Met dank aan Noskos, die me eraan helpt herinneren dat ik het recept was vergeten te plaatsen.
Hier het orginele recept:
masterchef australia ribs

1 opmerking:

  1. Als je het niet probeert weet je ook niet of het iets is, toch?!? En je leert er toch weer iets van.

    Ow, ik zag gisteren bij de Hanos dat ze Malt Vinegar hebben.

    BeantwoordenVerwijderen