woensdag 2 februari 2011

Looftlighter

Tijdens het bbq treffen in Meppel, kwam ik in gesprek met Jaco van Lujaba en deze had een looftlighter meegenomen om uit te proberen.
Ik stelde voor om er 1 mee te nemen en te testen. De Looftlighter, ziet eruit als een uit de kluiten gewassen verfstripper / fohn, Hij is bedoeld om zonder starter of aanmaakblokjes je bbq of openhaard aan de praat te krijgen. Thuis aangekomen, gelijk de bbq gevuld met ecobrasa en de Looftlighter uitgepakt, er stond duidelijk op vermeld dat de Looftlighter direct tegen de briketten aangehouden diende te worden voor ongeveer 1 minuut. Nou moet ik er eerlijk bijvertellen dat de briketten buiten hadden gestaan en wat vochtig waren, dus er kwam wat meer rook af dan normaal, de tweede keer dat ik hem gebruikte had ik daar geen last van.
Zoals je op het filmpje kan zien had ik aardig wat briketten in de bbq gelegd en daarom heb ik hem op meerdere plaatsen aangestoken. Daarna ben ik naar binnen gegaan en na ongeveer 20 minuten weer eens gekeken en de briketten waren allemaal roodgloeiend.
Ondertussen heb ik hem meerdere keren gebruikt en bevalt het prima.

Al moet ik zeggen dat ik niet weet of het makelijker is dan een aanmaakblokje aansteken, starter erboven plaatsen en wachten. Het gaat wel sneller als met een starter.

Ik denk wel dat het zeker voordelen heeft bij een ceramische bbq.(dus stuur maar een Big Green Egg en dan probeer ik het!)


3 opmerkingen:

  1. Ik geloof er niets van dat dit makkelijker is bij een Egg.
    Ik steek namelijk mijn Eggs aan door een keuze te maken met hoeveel blokjes ik gebruik en waar precies op de houtskool.
    Door dit ding wordt de Egg bij slow cooking veel te snel heet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar 1 manier om erachter te komen Jeroen :-) uitproberen, ik zal hem eens meenemen.

    BeantwoordenVerwijderen