vrijdag 25 februari 2011

Kebabs

Uit het Big Bob Gibson's bbq boek:

Een heerlijke marinade voor rundvlees, officieel voor kebabs, maar ik gebruik hem tegenwoordig ook veel op andere stukken rundvlees.

6 personen
2 tot 6 uur marineren
direct gegrilled op ong 225 / 250C
grill tijd 8 tot 10 minuten

marinade
1 cup soja saus (geen ketjap)
1 cup plantaardige olie
2/3 cup bruine suiker
6 eetlepels kristalsuiker
1/4 cup appelcider azijn
1/4 cup gemberpoeder
1/4 cup knoflookzout (ikzelf hou een verhouding aan van 1/3 knoflook en 2/3 zout)

2 uien
2 groene paprika's
2.5 pond rund (ik had 4 kleine biefstukjes genomen, was minder dan 2,5 pond)

alle ingredienten voor de marinade mixen, de marinade in 2 gelijke hoeveelheden verdelen, 1 deel voor de in stukken gesneden uien en parika's en 1 gedeelte voor de in stukken gesneden koe. (ik had het in 2 ziplocks gedaan en in de koelkast gezet voor 6 uur)

saus
Ik heb van onderstaand de helft gemaakt, dat was ruim voldoende voor 2 personen, ik denk dat het zelfs genoeg voor 4 personen zou zijn.

orginele hoeveelheden:
1 cup slagroom
1 cup mayonnaise
1/4 cup mierikswortel (bij de appie)
1 eetepel dijon mosterd
1 theelepel limoensap
1/8 theelepel zout
slagroom opkloppen totdat hij lobbig wordt, dan de rest van de ingredienten erdoorheen scheppen.



Veel plezier en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten