zaterdag 12 november 2011

Reitse Spanninga

Een paar jaar geleden ben ik voor het eerst naar Joure gegaan, met een hoop toen nog redelijk onbekende vrienden van het bbq forum, ondertussen is het een soort traditie geworden en probeer ik minimaal 1x per jaar een keer naar Joure te gaan.

Nu vraag je je mischien af, wat er in Joure te doen is, behalve goede koffie drinken... In Joure zit het Restaurant Het Plein, waar Reitse Spanninga de scepter zwaait. Reitse is een bevlogen topkok, die ook dingen heel leerzaam en vooral leuk kan overbrengen en regelmatig  bij Omrop Frysl├ón op tv te zien is. Een van Reitse's' grote passies is het buitenkoken op de BBQ.

Het idee om een buitenkook workshop te geven was al gauw geboren, en in samenwerking met Weber heet dat tegenwoordig, de Weber Grill academy. Deze wordt 2x per jaar gegeven, 1x in de zomer en 1x in de winter. Hier leer je de basistechnieken van het BBQ'en, maar laat Reitse ook elke keer weer een schitterend menu zien, wat hij tot in detail uitlegt, en vervlogens mogen de deelnemers daarmee aan de slag op de div Weber BBQ's die buiten opgesteld staan.

Ondertussen zijn er meerdere locaties in Nederland waar je de workshop kan volgen, gegeven door diverse Weber grillmasters, maar laat mij maar elk jaar naar Joure gaan, michelinsterren zeggen mij niet zo veel. Geef mij maar Joure, waar Reitse met een hoop passie en humor werkt en waar het vooral lekker ite is!

Hieronder een impressie van de afgelopen jaren (geen idee meer of ik nu 5 of 6 of 7 keer geweest ben!)
1 opmerking:

  1. Altijd gezellig bij Reitse! Jammer dat we er dit keer niet tegelijk waren.

    BeantwoordenVerwijderen