dinsdag 14 december 2010

Broodje Guinness biefstuk met Boursin

Dit is hier thuis een van de favoriete lunchrecepten, een Chiabatta met dunne plakjes biefstuk die in mijn favoriete bier hebben liggen weken afgemaakt met een stukje boursin poivre.

Wat heb je nodig:

2 pond Biefstuk
Een pint Guinness
2 grote rode uien, gesneden
pakje Boursin of Boursin poivre om het wat pittiger te maken
4 Ciabatta broodjes
Rucola of andere sla
Olijfolie
Zee zout
Versgemalen zwarte peper

Volgens het orginele recept moet de hele biefstuk samen met gesneden uien, 1 uur in de Guinness liggen, maar ik laat ze 3 tot 4 uur marineren in een ziplockzak in de koelkast


Ondertussen steken we de bbq aan en maken hem gereed voor direct grillen op een middel tot hoge temperatuur.

Na 3 a 4 uur haal je de biefstuk en de uien uit de marinade en dep ze droog,  Bestrijk de biefstuk met wat olie, zout en peper. leg ze daarna op de bbq (ook de uien) en grill ze ong een minuut of 5 a 6 per kant, dit hangt even van de dikte van de biefstuk en hoe gaar (of rood) je deze wilt hebben.

Haal ze van de bbq, smeer er een lekkere laag boursin op en laat ze een min of 5 a 10 rusten in alluminiumfolie. Ondertussen heb je de chiabatta's afgebakken in bv de oven en kan je ze als je wilt open snijden en nog even roosteren op de bbq. Snij de biefstuk haaks op de draad in hele dunne plakken, beleg het broodje met boursin, sla, plakjes biefstuk en ui.
Eet smakelijk!

1 opmerking: