zondag 7 augustus 2011

Picanha!

Picanha is een traditioneel Braziliaans gerecht, het is het staartstuk van het rund, en kan op meerdere manieren gemaakt worden. Ik heb er voor gekozen om het op een spies te doen, een manier die veel in Brazilie gebruikt wordt. Het is in Nederland wat lastig te krijgen, de slager snijdt het niet standaard en je moet zeker niet vergeten te vragen om het vet erop te laten.

Ik vond mijn stuk bij toeval bij de Makro in Duivendrecht.
Ik heb het vet ruitvormig ingesneden en daarna de picanha  in stukken gesneden, alleen met wat grof zeezout bestrooid en een indirect vuurtje van ong 110 a 120C gestookt.

De picanha indirect tot ong 45C gebracht, ondertussen een nieuwe starter briketten aangestoken, en die toegevoegd om het vuur even goed heet te stoken. Daarna de spiezen boven de hete kolen gelegd, en nu moet je opletten, het vlees schroeit mooit dicht en het vet begint te smelten... en te branden, machtig gezicht! Maar natuurlijk niet te lang want dan verbrand de boel. Dus met een handschoen en tang de boel regelmatig verplaatst van direct naar indirect en weer terug. Zorg wel met dit spektakel dat je de bbq niet te dicht bij de heg oid zet.Met een kerntemp van 55C heb ik ze eraf gehaald en nog even laten rusten onder alluminiumfolie. Daarna was het feest! wat een genot is dit zeg, malsheid, smaak, helemaal goed!

3 opmerkingen:

  1. Mooi stukkie vlees. ziet er heerlijk uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. With greater than 85 technicians throughout our service areas of Wisconsin, Minnesota, and Northern Iowa, we now have someone close by to assist. Our solutions allow you to with a specific document need or work collectively for a strong combination to increase efficiency and productivity. Medical gadgets produced by 3D printing embrace orthopedic and cranial implants, surgical instruments, dental restorations similar to crowns, and exterior prosthetics. Though a tube is a necessity for very large prints, different opponents had been able to to} ship our 11-by-14 print flat and still present plenty of protection. Given the selection, we’d quite keep away from Gloves having to flatten a print.

    BeantwoordenVerwijderen