dinsdag 9 augustus 2011

Zalm a la Bobby Flay

Dit is een simpel recept, maar erg lekker.

Wat heb je nodig:
1 stuk zalm
Mosterd
Bruine suiker
Zout
Peper
evt cederplank

Normaal maak ik dit recept op een voorgeweekte cederhouten plank, die kon je vroeger bij de supermarkt kon kopen, maar sinds dit jaar zijn ze uit het assortiment gehaald.... Je kan de plankjes ook bij div webshops halen, of ipv een plankje de zalm op alluminium folie leggen, maar de plank voegt wel een hoop extra smaak toe.

Week de plank een uurtje van te voren in een bak water, zet er iets zwaars op zodat de plank onderwater geduwd wordt en beter voorweekt.

Stook de bbq heet op en besprenkel de zalm met zout en peper en smeer de zalm daarna in met een laag mosterd en daaroverheen een laag bruine suiker, simpel he!

Plaats de zalm op de plank direct boven de hete kolen en doe de deksel op de bbq. De plank  zal door de hitte gaan roken en langzaam verkolen aan de onderkant. Als de zalm een kerntemperatuur van ong 45C heeft, is de zalm klaar.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er mooi uit Spiffs!!
    Ik heb ook de cedarwood plankjes uitgeprobeerd, de smaak is erg lekker.
    De volgende keer zal ik het ook eens met vis uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze manier is hier ook favoriet, ik strooi er nog wel wat peper en zout over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. thnxs Frits, peper en zout was ik inderdaad vergeten erbij te zetten, heb het even aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen